College Carrousel

Dit schooljaar was er een carrousel voor de vmbo en havo leerlingen op Maritiem gebied georganiseerd.

De leerlingen oriënteren zich via de carrousels op een vervolgopleiding/ toekomstige baan en OTP helpt ze een handje door een kijkje te nemen in de praktijk. OTP brengt talenten en bedrijven bij elkaar. Dit doen zij al vanaf 2008 en ze beschikken inmiddels over een uitgebreid netwerk, zowel in het onderwijs als in het bedrijfsleven. Door middel van activiteiten als de carrousels versterkt OTP de relatie tussen het bedrijfsleven en het onderwijs.

Dit jaar heeft NTTA weer deelgenomen aan de havo en vmbo Carrousel en leerlingen ontvangen om ze kennis te laten maken met de Maritieme sector. Na een korte introductie in een klaslokaal, hebben we de groep in tweeën gesplitst. Eerst heeft de ene groep op de machinekamer simulator oefeningen gedaan en de andere groep op de brugsimulator, om daarna de groepen om te wisselen.

Vervolgens zijn we naar ons trainingsponton gegaan om daar een lancering in een reddingssloep mee te maken. Na een afronding van de ochtend / middag, zijn de leerlingen weer naar school gegaan.

Het waren weer geslaagde dagen en we hopen dat de leerlingen een beter beeld van de zeevaart gekregen hebben.

'Wie weet hebben we er een paar kunnen overtuigen om een zeevaartopleiding te gaan volgen!' 

 

 

College Carrousel