Keuzedelen MBO opleidingen

Sinds augustus 2016 moeten studenten voldoen aan de eis van keuzedelen voor hun mbo-opleiding. Keuzedelen beslaan over het algemeen 240 uur of een veelvoud daarvan.
Voor SMBW geldt een keuzedeelverplichting van 480 uur, voor SKS, WKS en SWK 720 uur en voor SAS/WAS 960 uur. Als een student een opleiding sneller afrondt dan er voor staat, dient hij toch aan het verplichte aantal keuze-uren te voldoen.
 
Er worden een aantal keuzedelen aangeboden door NTTA, waaruit een student dient te kiezen. Keuzedelen kunnen vakken zijn die met een theorie examen worden afgesloten of  vakken die door middel van praktijkopdrachten tijdens de beroepspraktijkvorming worden afgerond of een combinatie daarvan.
 
Het behalen van een keuzedeel is vanaf de verplichte invoering van de keuzedelen op 1 augustus 2016 nog geen voorwaarde voor het behalen van het diploma. Het hebben van een examenresultaat per keuzedeel is wel voorwaardelijk voor het behalen van het diploma. Het voldoen hieraan is onderdeel van de beoordeling van de examencommissie. Dat geldt voor keuzedelen waarmee de keuzedeelverplichting wordt ingevuld; gekoppelde keuzedelen én op verzoek van de student niet-gekoppelde keuzedelen.
 
De hoogte van het behaalde resultaat van een keuzedeel telt pas mee in de slaag-zakregeling voor studenten die starten met hun opleiding in studiejaar 2020-2021.
Keuzedelen MBO opleidingen

NTTA Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de NTTA nieuwsbrief.

Check je inbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

 

NTTA

Atoomweg 2-H
9743 AK Groningen
Telefoon 050 311 73 85
info@ntta.nl

Engels

NTTA © 2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de voorwaarden en de privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1