“Go Maritiem heeft mij een baan opgeleverd!”

Richard Swart is nu Stuurman-werktuigkundige kleine schepen! Hij is de eerste gediplomeerde van een zestal studenten die in de tweede lichting van het project Go Maritiem startte.

Go Maritiem biedt mensen met de juiste kwaliteiten, die (ander) werk zoeken, de mogelijkheid om Stuurman-werktuigkundige kleine schepen te worden. Het betreft een samenwerking van rederijen, kapitein eigenaren, de gemeente Delfzijl, Werkplein Eemsdelta én NTTA.

Eerder had Richard mbo niveau 4 Toerisme en Recreatie gedaan, iets heel anders. Hij werkte daarna freelance als scuba instructeur. “Ik was zoekende naar een vaste baan en via het Werkplein ben ik op het traject van Go Maritiem gekomen. In juli 2014 ben ik begonnen. Het was wel lastig om na een lange periode weer te gaan studeren. Wiskunde en technische vakken waren moeilijk, maar goed te doen met goed opletten in de klas en thuis leren. Nautische vakken en alle cursussen waren het interessantst, omdat je theorie en praktijk combineert.”

“Ik ben erg dankbaar; zonder Go Maritiem was ik niet in deze positie bij Amasus Shipping gekomen.” Met tevreden trots noemt Richard: “Ik ga komende vrijdag aan boord als 2e stuurman op het motorschip O.T. Ideaal.”

“Go Maritiem heeft mij een baan opgeleverd!”

NTTA Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de NTTA nieuwsbrief.

Check je inbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

 

NTTA

Atoomweg 2-H
9743 AK Groningen
Telefoon 050 311 73 85
info@ntta.nl

Engels

NTTA © 2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de voorwaarden en de privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1