Schipper-Machinist Beperkt Werkgebied - SMBW

MBO Niveau 2
Wat doet een Schipper-machinist Beperkt Werkgebied? Hij is werkzaam op schepen tot 500 GT die een voorstuwingsvermogen hebben van minder dan 3000kW.

Deze schepen zijn zeewaardig en hebben een vaargebied nabij de Nederlandsse kust dat zich uitstrekt tot de Nederlandse territoriale zee en de aansluitende zones van het Verenigd Koninkrijk grenzend aan de Nederlandse territoriale zee. De schepen worden ingezet voor het vervoeren van goederen en/of personen en het uitvoeren van algemene diensten zoals sleepvaart en/of kustbeheer-werkzaamheden. Er bestaat voor deze schepen een duidelijke relatie met de werkhaven, waarbij voor het technisch bedrijf wordt uitgegaan van aansturing en ondersteuning vanuit deze werkhaven.

Vanwege (inter-)nationale wetgeving moet de Schipper-Machinist Beperkt Werkgebied beschikken over een vaarbevoegdheidsbewijs conform de STCW Conventie en het Besluit Zeervaartbemanning.

 

Informatie

Typerende beroepshouding De schipper-machinist beperkt werkgebied beschikt over verantwoordelijkheidsgevoel. Hij werkt intensief samen met andere opvarenden, de walorganisatie en externe organisaties aan een optimale bedrijfsvoering. Hij let bewust op het toepassen en naleven van de voorschriften op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Hij kan omgaan met onvoorziene omstandigheden en daarop daadkrachtig handelen. Omdat er aan boord gewerkt en gewoond wordt, moet hij naast een grote taakgerichtheid en inzet, beschikken over een sociale opstelling ten opzichte van de andere opvarenden. Hij is flexibel en bereid om langere tijd van huis weg te zijn.
Voorwaarden deelname

De schipper-machinist beperkt werkgebied voldoet aan de medische keuringseisen voor de zeevaart.

'Om de opleiding te kunnen volgen, dient u bij inschrijving de beschikking te hebben over een stageplaats bij een voor de opleiding erkend leerbedrijf.

Opleiding 2 jaar afhankelijk van vooropleiding, ervaring en inzet
Locatie Atoomweg 2H, 9743 AK Groningen
Opmerkingen
Vaarbevoegdheden worden afgegeven voor de combinatie van grootte/voorstuwingsvermogen van schepen met vaargebieden.
Start
4 september 2017 
*de opleiding start bij voldoende inschrijvingen

 

Informatie aanvragen

Vul het formulier in om informatie over deze opleiding op te vragen.
Schipper-Machinist Beperkt Werkgebied - SMBW
Schipper-Machinist Beperkt Werkgebied - SMBW

NTTA Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de NTTA nieuwsbrief.

Check je inbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

 

NTTA

Atoomweg 2-H
9743 AK Groningen
Telefoon 050 311 73 85
info@ntta.nl

Engels

NTTA © 2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de voorwaarden en de privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1