Bedrijfshulpverlener Basis (BHV)

Het doel van deze cursus is het leren verlenen van eerste hulp, het alarmeren en evacueren van alle medewerkers en samenwerken met de externe hulpdiensten. Na het volgen van de opleiding bedrijfshulpverlening is men in staat om: intern en extern te alarmeren, de ongeval plaats te beveiligen, een slachtoffer over een korte afstand te verplaatsen, spoedeisende en niet-spoedeisende eerste hulp toe te passen, slachtoffers kundig over te dragen aan de professionele hulpverlening, te alarmeren met de (communicatie) middelen die in het bedrijf worden gebruikt en te ontruimen volgens de algemene ontruimingsprocedure.

Inhoud 

  • Algemene regels voor het verlenen van eerste hulp: benaderen van het slachtoffer, spoedeisende- en niet-spoedeisende eerste hulp, uitwendige wonden, oogletsels, kneuzingen en verstuikingen, botbreuken, ontwrichtingen en wervelletsels, brandwonden, reanimatie en gebruik AED.
  • Overige spoedeisende eerste hulp zoals verslikking, shock, angina pectoris, hartinfarct, beroerte, epileptische aanvallen, suikerziekte of diabetes en hersenschudding.
  • Brand en de gevaren bij brand, de taak van de BHV-er bij een brand en ontruiming, gebruik van blustoestellen en brandslanghaspel, blusdekens, voorbereiding van een ontruiming, voorzieningen en middelen om een ontruiming veilig te laten verlopen en opvang van de externe hulpverleningsdiensten.

 

Cursusinformatie

Doelgroep:
Deze cursus is bestemd voor iedereen die operationeel deel uitmaakt van de BHV organisatie.
Voorwaarden voor deelname:
Geen vooropleiding vereist
Cursusduur:
2 aaneengesloten dagen
Locatie:
Theorie gedeelte: Atoomweg 2H, 9743 AK Groningen. Praktijkgedeelte: Weegbrugweg 4, 9418 TS Wijster
Max. aantal deelnemers:
10 Personen
Certificaat:
Na succesvol afronden van de cursus wordt het certificaat uitgereikt
Geldigheid certificaat:
1 jaar
Opmerkingen:
Binnen uiterlijk drie maanden na het verstrijken van de geldigheidsduur moet een herhalingscertificaat worden behaald, anders moet opnieuw het diploma Basisopleiding BHV worden behaald. Cursusdata op aanvraag.
Meenemen:
Persoonlijke gegevens en monsterboekje
Bijzonderheden:
Let op: in verband met gewijzigde privacywetgeving per 1 januari 2018 is het niet meer toegestaan om een kopie van een identiteitskaart, paspoort of rijbewijs in te nemen. We willen u dan ook vriendelijk, doch zéér dringend, verzoeken om de kandidaat gegevens zo accuraat mogelijk aan te leveren. Punten van aandacht in deze zijn: voorletters (bijna altijd meer dan 1!) en geboorteplaats (gelijk aan originele paspoort of ID-bewijs). Wanneer gegevens uiteindelijk foutief op een pasje of in het centraal diploma register staan, kan dat betekenen dat een kandidaat bij een opdracht en/of aan de poort wordt geweigerd en de werkzaamheden waarvoor hij ter plaatse komt niet uit kan/mag uitvoeren!

Cursusdata

Bedrijfshulpverlener Basis (BHV)

NTTA Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de NTTA nieuwsbrief.

Check je inbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

 

NTTA

Atoomweg 2-H
9743 AK Groningen
Telefoon 050 311 73 85
info@ntta.nl

Engels

NTTA © 2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de voorwaarden en de privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1