ECDIS Type Specific

Er zijn verschillende trainingen beschikbaar. Waaronder: Transas, Consilium Ecdis G2, Simrad, Simrad Maris ECDIS900 MK15, SAM Chartpilot 1100/9330 Multipilot 1000/1100, SAM Ecdispilot, SAM Multipilot, ChartWorld eGlobe G2, VisionMaster FT. Raytheon,

Op moderne schepen worden de ECDIS systemen steeds complexer. Het is daarom nodig om er voor te zorgen dat de gebruiker van deze systemen hierin totaal competent is. 
Dit wordt erkend door het IMO en dit is aangepast in de STCW Code; hierin staat nu dat een gebruiker van het ECDIS systeem een brede kennis moet hebben van dit systeem.

Voor sommige vlaggenstaten, zoals MCA (UK, MPA (Singapore) en Bermuda, zijn de geïmplementeerde voorwaarden niet genoeg. Zij hebben een bericht uit laten gaan waarin staat dat een ECDIS fabrikant of een goedgekeurde trainingsagent een type-specific cursus moet aanbieden aan alle ‘navigation officers’ aan boord van een schip dat onder één van deze vlaggen vaart. ECDIS maakt ook deel uit van de veiligheidsuitrusting waarvoor alle bemanningsleden, volgens de ISM Code, een specifieke training voor heeft moeten volgen. Dit alles zal worden gecontroleerd, niet alleen door ‘Vetting’ maar ook bij een ‘Port State Control’.

NTTA biedt als partner in het ETC (ECDIS Training Consortium), type-specific ECDIS cursussen die door de fabrikant zijn goedgekeurd. NTTA is het officiële ECDIS traningsinstituut voor de leidende ECDIS fabrikanten. Wij kunnen u deze tweedaagse cursus aanbieden in ons moderne trainingscentrum in Groningen of, wanneer nodig, ook in ons mobiele klaslokaal, waarmee wij op elk plekje van de wereld kunnen komen.

Daarnaast is het mogelijk om een gekwalificeerde instructeur aan boord van uw schip te laten komen, om daar een training te geven voor uw officieren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van uw eigen uitrusting.

Cursusinformatie

Doelgroep:
Nautische Officieren van de wacht
Voorwaarden voor deelname:
Vaarbevoegdheid, beheersing Engelse taal
Cursusduur:
2 aaneengesloten dagen
Locatie:
Atoomweg 2H, 9743 AK Groningen
Min. aantal deelnemers:
2 Personen
Max. aantal deelnemers:
8 Personen
Certificaat:
Na het succesvol afronden van de cursus ontvangt de deelnemer een certificaat.
Geldigheid certificaat:
Onbeperkt
Opmerkingen:
Systemen: Transas / Imtech Marine / Raytheon Anschutz/ NG Sperry Marine / ChartWorld / Danelec Marine / Simrad / Maris / Consilium en Chartworld / Wartsila SAM Electronics Ecdis pilot & Chart Pilot Deze cursus kan in combinatie met de cursus ECDIS Generic gegeven worden. De cursus wordt in overleg met u ingepland. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Meenemen:
Geldig paspoort en monsterboek
Bijzonderheden:
Minimaal 2 deelnemers, bel voor de mogelijkheden. LET OP: onderstaande data is voor Transas Ecdis type Specific. Voor andere systemen neem contact op voor mogelijke data.

Cursusdata

Verwante cursussen

Op aanvraag
ECDIS Type Specific

NTTA Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de NTTA nieuwsbrief.

Check je inbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

 

NTTA

Atoomweg 2-H
9743 AK Groningen
Telefoon 050 311 73 85
info@ntta.nl

Engels

NTTA © 2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de voorwaarden en de privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1