In de week van 15 t/m 19 april 2019 organiseert DRTC Groningen een ECDIS-generic cursus i.s.m. Noorderpoort (Kongsberg- systeem). Doelgroep voor deze cursus: kapiteins en officieren met een wachtfunctie voor schepen groter dan 500 GT met kennis van de Engelse taal. De theorielessen vinden plaats in Appingedam en de praktijklessen op de simulatoren in Delfzijl. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan via www.ntta.nl
Per 1 april 2019 wordt het nieuwe Besluit Zeevarenden Handelsvaart en Zeilvaart van kracht. Het nieuwe Besluit vereenvoudigt het erkennen van visserijbevoegdheden tussen landen. Daarnaast is dit nieuwe Besluit gericht op het bevorderen van de veiligheid aan boord. Het Besluit is gewijzigd naar aanleiding van de ratificatie door Nederland van het STCW-F verdrag (The International Convention on Standards of Training, Certification and Watchkeeping for Fishing Vessel Personnel, 1995) Het nieuwe Besluit is niet van toepassing op bemanningen van schepen tot 12 meter. In de komende jaren zal hiervoor een aparte regeling getroffen worden door het Ministerie.
De Ruyter Training & Consultancy B.V. (DRTC) gevestigd te Vlissingen heeft de cursusactiviteiten, het trainingsponton ‘Sepia’ en de inboedel van NTTA overgenomen. Dit naar aanleiding van de aanvraag tot surseance van betaling medio september 2018 door NTTA B.V. en het kort daarna uitspreken van het faillissement van NTTA door de Rechtbank Noord-Nederland. Het regulier (niet bekostigd) nautisch onderwijs is niet overgenomen. De cursusactiviteiten worden voortgezet onder de naam DRTC Groningen B.V.
LET OP: Gewijzigde adresgegevens Bornholmstraat 20 9723 AX Groningen Tel.: 050 311 7385 Email: drtcgroningen@drtc.nl
Bent u benieuwd wat er zoal bij DRTC Groningen op het trainingsponton gebeurt? Neem dan hier een kijkje!

Bij DRTC Groningen zijn er tal van mogelijkheden om een nuttige en uitdagende dag te boeken waarbij u met uw organisatie de maritieme wereld kunt beleven. Daarnaast werkt u op een boeiende manier aan teambuilding. Een unieke en leerzame belevenis!

NTTA-student Ard van der Vijgh heeft vrijdag 20 januari 2017 als eerste in Nederland het examen Ondernemend Gedrag Gevorderd gedaan én gehaald met een 8! Chapeau!
Een inspirerend loopbaanverhaal
Gebeuren er nog ongelukken? De vraag stellen is hem beantwoorden. Uit onderzoek is gebleken dat in 80% van de ongevallen de oorzaak ligt bij menselijke fouten. Communicatieproblemen spelen hierbij vaak een hoofdrol, waarbij taal en cultuur erg vaak worden genoemd als barrières.
“Brand heb ik helaas wel al een paar keer meegemaakt, waarbij ik één keer daadwerkelijk het schip moest verlaten. We lagen gelukkig langszij, dus konden we via de gangway het schip af.
Richard Swart is nu Stuurman-werktuigkundige kleine schepen! Hij is de eerste gediplomeerde van een zestal studenten die in de tweede lichting van het project Go Maritiem startte.
Iedereen weet wat er in een zwembad gebeurt: zwemles, sport- en recreatief zwemmen; de kleurige attributen zien we zo voor ons, van zwemgordel tot zwemvlot en loopmat. Maar een reddingsvlot?
Getoond 1 tot 12 van 32. Er zijn meer pagina's.

NTTA Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de NTTA nieuwsbrief.

Check je inbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

 

NTTA

DRTC Groningen B.V.

Bornholmstraat 20
9723 AX Groningen
Telefoon 050 311 73 85
drtcgroningen@drtc.nl

 

Engels

NTTA © 2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de voorwaarden en de privacyverklaring

Ehio Media content marketing
1
0
1